طلبه یعنی آنکه باید درس بخواند (2)
علم آموزی برای هر فردی، بی نیازی، سخاوت، ابهت، سلامت، قرب و نزدیکی به خدا، حیا، بزرگی، شرافت، هدفمندی و منزلت را به همراه می آورد و کم توجهی به آن مخصوصا اگر از سوی طلاب و حوزه ها که باید کانون علم باشند (3) باشد، خسارت جبران ناپذیری را به بار می آورد(4)؛ این همان مسأله ای است که حتی فکر کردن به آن هم اماممان را دچار یک سراسیمگی می کند(5).
آیا زمان آن نرسیده است که اندکی به خود بیاییم تا ببینیم که آیا واقعا آن طور که انتظار می رود عمل می کنیم یا خیر!!
بیانات امام خامنه ای خطاب به طلاب در خصوص حرکت در جهت پیشرفت علمی:
(3)حوزه های علمیه باید کانون علم باشند،علم مثل درختی است، یکی از موجبات رشد آن هرس کردن و چیدن زواید آن و اجازه ندادن به رشد بوته های مزاحم است.68/12/2
(4)امروز حوزه نباید در صحنه های متعدد فلسفی و فقهی و کلامی در دنیا غايب باشد، این همه سوال در دنیا مطرح است، پاسخ حوزه چیست؟ نه باید غايب باشد و نه منفعل؛ در زمینه های گوناگون امروز نیاز وجود دارد، هم در سطح کشور، هم در سطح جهان، تبیین معرفت شناسی اسلام، تفکر اقتصادی و سیاسی اسلام، مفاهیم فقهی و حقوقی که پایه های آن تفکر سیاسی را تشکیل می دهد، نظام تعلیم و تربیت، مفاهیم اخلاقی.
همه ی اینها دقیق و علمی،قانع کننده ،ناظر به اندیشه های رایج جهان آماده شود.این کا ر حوزه هاست،اگر این کار رانکردیم،به دست خودمان کمک کرده ایم به حذف دین از صحنه ی زندگی بشر. (89/7/29)